Navodila za udeležbo na akciji “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino”

Navodila za udeležbo na akciji “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino”

14. 03. 2024

V soboto 16. marca 2024, se bo v vseh sedmih občinah Zgornje Savinjske doline odvila velika čistilna akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino”. 

Čiščenju naplavin in odpadkov, ki so po uničujočih avgustovskih poplavah ostali ob rekah in potokih, se bodo pridružile tudi druge spomladanske čistilne akcije. Pridružili se bodo člani večine društev, kajakaši, pričakuje pa se tudi člane ribiških družin iz vseh krajev po Sloveniji, z odstranjevanjem večjih kosovnih odpadkov pa se bo vključil tudi koncesionar za urejanje vodotokov Nivo Eko. 

Sledijo navodila za lažjo in varno izvedbo akcije. 

1. Zbirna mesta

Akcija se začne ob 8. uri in traja do 14. ure. Na zbirnih mestih bodo koordinatorji predali navodila, vreče za odpadke in vse prostovoljce napotili na lokacijo, kjer bodo čistili. Vsi, ki so se na akcijo preko spletne strani www.savinjcan.si, bodo dobili podrobna navodila po e-pošti. 

Občina Zbirna mesta Koordinator
Mozirje Gasilski dom Mozirje Roman Čretnik (041 783 469)
Nazarje Gasilski dom Nazarje
Gasilski dom Gorica (Lačja vas)
Gasilski dom Šmartno ob Dreti
Franci Kotnik (041 647 240)
Gornji Grad Gasilski dom Gornji Grad
Gasilski dom Nova Štifta
Nika Tiršek (041 814 298)
Rečica ob Savinji Gasilski dom Rečica
Gasilski dom Pobrežje
Gasilski dom Grušovlje
Dejan Ugovšek (064 100 643)
Ljubno Vrbje Gregor Križnik (041 793 592)
Luče Pred TIC-em, Luče 106 Franci Strmčnik (041 793 659)
Solčava Prireditveni prostor Nejc Slapnik (041 863 872)

2. Oprema

Akcija poteka v duhu prostovoljstva in na lastno odgovornost, zato je pomembno, da vsak prostovoljec poskrbi za varnost sebe in drugih. Vsak naj se primerno obleče in obuje (gojzarji, škornji, delovna oblačila) ter ima s sabo primerne rokavice, kako dodatno vrečo in za čas trajanja akcije potrebno pijačo.

Povsod bo zagotovljena tudi malica. 

3. Pomoč z mehanizacijo, traktorji, prikolicami

Še vedno naprošeni vsi, ki lahko pomagajo z motorkami, traktorji, prikolicami ali drugo mehanizacijo, da razpoložljivost sporočijo koordinatorjem iz zgornje tabele. 

4. Dodatne informacije

Pobudnik akcije je Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline, podprle pa so jo vse občine v dolini. Dodatna navodila so na spletni strani www.savinjcan.si in družbenih omrežjih društva.

Akcija bo izvedena v vsakem vremenu.

Želimo si, da bi bil 16. marec dan, ko Zgornjesavinjčani z izdatno pomočjo od drugod, strnemo vrste za čisto naravo in naredimo našo lepo dolino spet čisto!

Povabite k udeležbi tudi vaše sosede, prijatelje, sodelavnce, sorodnike itd.

Več informacij: