Spomladanska akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino”

Spomladanska akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino”

20. 02. 2024

V novembru napovedano akcijo “Očistimo Zgornje Savinjsko dolino”,  za katero je bilo izraženo precejšnje zanimanje, smo morali zaradi slabega vremena odpovedati.

Predhodno predlagan nov datum se po uvodnih srečanjih z ribiči kaže kot optimalen, tako da sporočamo, da je nov datum akcije 16. marec 2024.

Razlogi za akcijo ostajajo isti, prav tako konkretni cilji akcije:

  • dvigniti motivacijo za obnovo in razvoj doline,
  • h konkretni pomoči nagovoriti domačine in druge,
  • osvoboditi reke, potoke in nabrežja odpadkov in pomagati naravi, da s prihodom pomladi ponovno zadiha.

V teh dneh potekajo organizacijski sestanki in pregled terena na ravni občin, pozivamo pa vse, ki se imajo namen akcije udeležiti, da se k udeležbi prijavijo tukaj.  

Želimo si, da bi bil 16. marec dan, ko Zgornjesavinjčani z izdatno pomočjo od drugod, strnemo vrste za čisto naravo! Čiščenju naplavin in odpadkov ob rekah in potokih se bodo pridružile tudi druge spomladanske čistilne akcije. 

Pobudniki, županji in župani vabimo vse prebivalce doline in prostovoljce od drugod, da se nam pridružijo na dan akcije, ponudijo pomoč pri traktorskih prevozih, delu z motorko itd. Na akcijo se je potrebno prijaviti preko prijavnega obrazca na spletni strani https://savinjcan.si/popoplavna-akcija-ocistimo-zgornjo-savinjsko-dolino-bodi-zraven/ ali pa nam pišite na info@savinjcan.si